Полиција у служби грађана: представљање опреме и спремности за најтеже задатке

Припадници Министарства унутрашњих послова Полицијске управе у Кикинди обележили су Дан Министарства, Славу и Дан полиције који празнују на Духове, представљањем своје опреме и средстава на Градском тргу.

На тактичко-техничком збору приказали су возила, опрему, средства за обуку – симулацију стања под дејством алкохола и наркотика, алкохолисаности, средства заштите – шлемове, панцире, а ново возило са опремом приказала је и Ватрогасна јединица МУП-а.

Ово представљање изазвало је велико занимање посебно најмлађих суграђана. Седмогодишњи Вукашин пробао је „пијане наочаре“.

– То нас спречава да будемо дрогирани и да не идемо у коцкарнице – каже Вукашин.

Алексеј такође има седам година. Иако је решио да буде кошаркаш, затекли смо га у једном од полицијских возила.

– Волим да се играм полиције, свиђа ми се кад вежбају, активни су јако и највише ми се допадају возила и „пијане наочари“ и схватио сам да кад тако видиш можеш да се удариш и да није безбедно – објаснио је Алексеј.

Слични зборови организовани су данас и у другим местима која припадају Полицијској управи Кикинда: у Ади, Сенти, Кањижи, Новом Кнежевцу и Чоки.

Сутра ће, у кикиндској Полицијској управи, бити одата почаст погинулим полицајцима полагањем венаца на спомен-плочу са њиховим именима.

С. В. О.

 

Don`t copy text!