30 новембра, 2023

Појачана контрола возача аутобуса и теретних возила

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спроводиће од данас до 12. новембра акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

У циљу унапређења безбедности деце у саобраћају, саобраћајна полиција ће интензивно контролисати аутобусе којима се превозе деца на екскурзије, рекреативне наставе, као и аутобусе којима се обављају други видови организованог превоза деце.

Од почетка ове године, саобраћајна полиција је открила око 108 хиљада прекршаја које су учинили возачи теретних возила и четири хиљаде прекршаја које су учинили возачи аутобуса, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

не, не , не!!!!!!