Појачана контрола саобраћајне полиције: Провера возача аутобуса и теретних возила

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Европском мрежом саобраћајне полиције од данас, 19. до 25. фебруара организује акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на контролу поштовања прописа возача комерцијалних возила аутобуса и теретних возилима. Осим наведеног контролисаће се и возачи који обављају транспорт опасне робе, истакао је начелник Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Кикинди, потпуковник Владан Томић.

-Проверавамо, пре свега, техничку исправност возила, време управљања и одмора возача. Контролишемо и да ли је возач конзумирао алкохол, да ли се придржава прописане дозвољене брзине и да ли користи сигурносни појас.  Управо ово су и најчешћи прекршаји који праве возачи транспортних возила и аутобуса. Апелујем на возаче да се придржавају свих прописа Закона о безбедности саобраћаја и Закона о раду чланова посаде моторних возила – рекао је Томић.

 

Анализе саобраћајних незгода у 2023. години показују да су теретна возила учествовала у 5.535 саобраћајних незгода од којих су готово две трећине изазвали управо возачи ових возила. С друге стране, аутобуси су учествовали у 1.553 саобраћајне незгоде од којих су око трећину изазвали возачи аутобуса.

Наш саговорник додао је и да возачи моторних возила треба да обрате пажњу на угрожену категорију учесника у саобраћају пешаке бициклисте и старије. Са друге стране и бициклисти треба да поштују прописе и да користе бициклистичке стазе и траке, да се не крећу по тротоарима.

А.Ђ.

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!