Појачана контрола саобраћајне полиције коришћења сигурносног појаса и превожења деце

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова од данас, 11.  до 17. марта спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на контролу коришћења сигурносног појаса током вожње, као и начина превожења деце у возилима.

Како је саопштено из МУП-а, током акције која се истовремено организује  у 30 европских земаља чланица организације Мрежа саобраћајних полиција Европе (РОАДПОЛ) саобраћајна полиција ће предузимати мере према свим возачима који за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, на предњим и задњим седиштима возила, као и према свим особама које децу буду превозиле на непрописан начин.

Резултати најновијих истраживања Агенције за безбедност саобраћаја показују да је у Србији проценат коришћења појаса на предњим седиштима око 85 одсто, а на задњим 17. Истовремено, свега 60 одсто родитеља превози своју децу у возилима на законом прописан начин. У 2023. години, више од 100 погинулих возача и путника у путничким возилима нису користили сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде. У истом периоду, због некоришћења сигурносног појаса санкционисано је више од 172.000, а због непрописног превожења деце 4.200 учесника у саобраћају.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!