Подршка рекордном броју студената: Стипендије и подстицаје добило 378 академаца

Локална самоуправа и ове године путем стипендија и подстицаја помаже студентима. Са  академцима је у Градској кући градоначелник Никола Лукач потписао је уговоре. Међу њима је и Бојана Вучковић из Банатског Великог Села која је прва година Медицинског факултета у Новом Саду.

-Добила сам пуну стипендију и пуно ми значи. Успећу да растеретим родитеље и део књига моћи ћу да купим овим новцем  – рекла је Бојана.

Марина Стојадинов уписала је фармацију, такође у Новом Саду.

-Највећи трошкови су стан, режије и храна. Стипендија ће ми помоћи у свакодневном животу. Како је та помоћ значајна мени, тако је и мојим родитељима – каже Марина.

Обраћајући се студентима градоначелник Лукач истакао је да му је драго што може да угости младе који су будућност нашег града и земље.

-На вама је да градите будућност ове земље и све што ми урадимо ништа не вреди уколико нема вас да нас наследите и да убрзате напредак и просперитет наше Србије. Кроз стипендије и подстицаје желимо да вас мотивишемо да још вредније учите и да да будете поносни на своју Кикинду, али и да увек истичете одакле сте. Износ који се издваја није најважнији, али је јесте наша порука да сте нам важни и да рачунамо на вас када завршите факултете. Требаће нам ваша помоћ да испунимо мисију, да наш град буде још боље и лепше место за живот и рад – навео је Лукач.

Укупно 378 Кикинђана који похађају  факултете и високошколске установе добило је стипендију од 9.000 односно подстицај од 4.000 динара у зависности од броја бодова.

– Ове године град мотивише и подржава рекордан број студената. Ове године јавни позив односио се и на стипендије и на подстицаје. Од укупног броја додељених стипендија 202 су у пуном износу, а иста сума опредељена је и је за десет студената са хендикепом. Остали су добили подстицај   – Весна Данић, секретар Секретаријата за социјалну заштиту.

Прошле године додељено је 367, претпрошле 258, а у 2021. години право на добијање стипендије остварило је 158 академаца.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!