ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ СА СТУДЕНТИМА! Ексклузивно: Ректор Универзитета у Новом Саду заједно са деканима стигао на Филозофски факултет

Како Ns Uživo незванично сазнаје, проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Борис Думнић, декан Факултета техничких наука и проф. др Патрик Дрид, декан Факултета спорта и физичке културе, пристигли су на Филозофски факултет у намери да преговарају са студентима ради прекида блокаде.

Филозофски факултет блокиран је у четвртак 28. марта од стране студената, након што су студенти Универзитета у Новом Саду у великом броју одржали миран протест испред факултета и тражили смену ванредног професора Динка Грухоњића због недопустивог излагања у коме се препознају елементи говора мржње.

Након мирног протеста и говора Дамјана Вакањца, студента проректора Универзитета у Новом Саду, студенти су заузели факултет, а данас шира јавност очекује јасне кораке од стране представника факултета.

Подсећамо, током одржавања фестивала Ребеду у Дубровнику на једној од трибина Динко Грухоњић изјавио је да је поносан што носи име по Динку Шакићу, усташком злочинцу и заповеднику логора Јасеновац и Стара Градишка, у којем је страдало на стотине хиљада Срба.

(nsuzivo.rs)

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!