3 октобра, 2023

Почео први „Куп Кикинде” у стрељаштву: Председник Скупштине Града Младен Богдан отворио такмичење

Дводневни међународни „Куп Кикинде”, истовремено и друго коло Купа Стрељачког савеза Србије, свечано је данас у дворани „Језеро” отворио председник Скупштине Града Младен Богдан.

– Добро дошли у град добрих људи – поручио је Богдан на отварању, а томе је претходило и уручење захвалница представницима Града, Министарства одбране Републике Србије, Стрељачког савеза Србије и београдској СД Академац.

Председник Стрељачке дружине Кикинда, истовремено и истакнути репрезентативац пиштољаш Србије Душко Петров нагласио је:

– Први пут у Војводини надметање се одржава у овако великој стрељани коју смо монтирали у хали, а угостили смо око 200 пријатеља из Бугарске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске, наравно и Србије, а ту су и наши репрезентативци који су били у могућности да дођу. Велика нам је част што смо уопште добили организацију оваквог такмичења, хвала Министарству одбране, као и Граду Кикинди на покровитељству, али и многобројним спонзорима.

Дамиру Микецу, нашем најбољем стрелцу пиштољашу, драго је што се Кикинда на овај начин позиционирала на мапи Србије у овом спорту.

–  Ово је заправо повратак вашег града на велику сцену, дуго нисам био у Кикинди на такмичењу, сећам се још као јуниор. Стрелиште је одлично уређено, као на великим светским надметањима. Два ће дана бити узбуђења, сутра поготово у финалним борбама. Мени је цела сезона била напорна, али презадовољан сам резултатима, у понедељак већ путујем као светски број 1 у Египат, још 11 најбољих пиштољаша планете биће тамо – рекао је Микец.

Драган Пецарски, градски већник за спорт захвалио се, пре свега, Душку Петрову и Министарству одбране.

– Већи део у организацији догађаја они су одрадили, а Град је све испратио. Од наредне године и више ћемо допринети, јер велика је част угостити оволико репрезентативаца и наше и других држава. Првог дана имаћемо око 200, а другог још око 100 стрелаца на црти, што доказује да је Кикинда заиста град спорта и спортског туризма. Свакој локалној управи битно је да побољша и спортску инфраструктуру и ми ћемо и на томе радити, а у прилог томе иде и ова стрељана каква још није виђена у нашој покрајини – закључио је Пецарски.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!