Почели припремни радови за изградњу ритејл парка

Званично су почели припремни радови за изградњу ритејл парка у Кикинди, саопштио је на седници градског парламента члан Градског већа Саша Танацков.

-Први посао је измештање инсталација „Телекома“ које се налазе на парцели. Уколико све буде текло по плану и временски услови дозволе, сама изградња ритејл парка почеће у фебруару – рекао је Танацков.

Компанија „РЦ Јуроп“ обратила се Градском већу са молбом да Скупштина дозволи да се у називу будуће фирме која ће бити у Кикинди налази назив града, а одборници су ову молбу подржали.

-Пословна пракса је да у свим местима у Србији, Румунији и Чешкој, где имају сличне објекте, поред назива компаније имају и назив града – додао је Саша Танацков.

За изградњу објекта је неопходно од осам до десет месеци, тако да је планирани рок отврања Ритејл парка крај 2024. године.  У изградњу ће се инвестирати више од шест милиона евра, а у њега ће се уселити домаћи и страни закупци који продају храну, гардеробу, обућу и играчке. На овом простору налазиће се дечије игралиште и кафић.

Ритејл парк у Кикинди биће ограђен и имаће обезбеђење 24 сата. Инвеститор се обавезао да ће на паркингу будућег парка са око 100 паркинг места дозволити слободно паркирање станарима околних зграда, чиме ће делимично бити решен проблем још увек недостајућих паркинг места у том делу града. Ритејл парк имаће 14 малопродајних објеката у којима ће радити око 100 особа.

(ВИДЕО) Гусан Жућко, Лазара Адамова Билте, сео на гушчарски трон

https://youtu.be/ILglxHfkS7Q?si=U__IpBj9OI1NJiG2 Шампион 38. Светског првенства у надметању гускова је Жућко Лазара Адамова Билте млађег (15)....

(ВИДЕО) Има 12 година и само једну жељу: Помозимо да суграђанка Нађа прохода!

Тумор на кичменој мождини осмосечној Нађи Јанован уклонила је неурохируг др Даница Грујичић. Од тада...

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...