Почела са радом школа јахања – ускоро и фијакери на градским улицама

Кикиндско коњичко удружење „Банат“ отворило је данас сезону јахања. На простору старог Погона три фабрике „Тоза Марковић“ догађају су присуствовали  градоначелник Никола Лукач и председница Спортског савеза Кикинда, Јелена Чуданов.

– Драго ми је што су се ујединила два коњичка клуба и што ће школа јахања, и у овој сезони, употпунити спортску и рекреативну понуду града. Наставићемо праксу да Туристичка организација, у сарадњи са Удружењем, организује вожњу фијакерима – најавио је Лукач.

Због подршке Града коњичком спорту, председник Удружења, Илија Рађеновић, уручио је градоначелнику захвалницу.

– Наша школа јахања већ има доста полазника – рекао је Рађеновић. – Имамо заштитну опрему, безбедност деце нам је најважнија, као и то да што више бораве у природи уместо испред екрана. Нови полазници имају пробни час, да виде да ли им одговара овај спорт, али се још није догодило да је неко одустао.

Школа јахања Кикиндског коњичког удружења „Банат“ радиће викендом, а у току распуста и радним данима. Цена за један час је хиљаду, а за месец дана, што подразумева осам часова, потребно је издвојити четири хиљаде динара. У Удружењу кажу да у Школи с радошћу очекују нове чланове и да могу да се упишу сви старији од шест година.

С. В. О.

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!