27 септембра, 2023

Плесни спектакл Школе „Dance N Soul“

Прави празник плеса приредиле су вечерас чланице „Dance N Soul“ школе у дворишту Курије. Наступиле су све узрасне групе и солисти, вишеструко награђивани на многим плесним такмичењима.

– Спремили смо спектакл. Прошла сезона била нам је веома успешна, свака је све боља. Имамо 5-6 такмичења у сезони и на сваком наступамо са минимално пет кореографија. Добијамо много награда, често и специјалне награде управо за кореографије, Вежбамо, деца се труде, јако су талентована. Сваке године има нас све више и захваљујем родитељима на поверењу – каже Мирна Крнић, професорка физичког васпитањња и председница „Денс ен соул“ Удружења спортског плеса „Ритмик“.

Деветогодишња Анђела Малиновић плеше већ две године.

– Волим да плешем јер ту има и мало гимнастике. Вечерас плешемо „Конфидент“. Наставићу да се бавим плесом и када порастем – каже Анђела.

Даница Чавић из Мокрина има 15 година и у Школи је три године.

– Пронашла сам се управо у плесу каже Даница. – Јако сам задовољна успехом и поносна сам на наше инструкторке и на све нас. Са такмичења се увек вратимо са много трофеја и медаља, углавном освајамо прва места. Вечерас имам и соло кореографију „Дарк хорс“.

Највећа плесна школа у граду ради са децом од четири до 14 година. Има осам група модерног плеса и једну групу мажореткиња, а припремају и солисте у плесу. Вечерас, на „Кикиндском лету“ имали су подршку бубњарске секције Студија „Маус“ и бројне и најверније публике – својих родитеља и бака и дека, али и многих који су једноставно уживали у правим плесним наступима и модерним кореографијама по којима је ова Школа и позната.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!