Плакете Гимназије за 23 матуранта

Уз пригодан програм у којем су учествовали ђаци и њихови гости из АДЗНМ „Гусле“, у Галерији „Нова“ Народног музеја у којој је у току изложба о Душану Васиљеву, данас су уручене плакете најбољим гимназијалцима, ученицима четвртог разреда. Ђацима и наставницима Дан школе честитао је градоначелник Никола Лукач који је и уручио признања.

– Част нам је и задовољство да поздравимо најбоље међу најбољима. Знаменити Кикинђанин Душан Васиљев, чије име носи ваша школа, умро је на данашњи дан, а његова борба и живот треба да буду пример како се воли свој град и своја земља. Са тим искуствима сви можемо да будемо бољи – рекао је Лукач.

Гимназија у Кикинди постоји 166 година, а 58 година носи име овог песника и прозаисте. Пре десетак година уведена је пракса да се, додељивањем плакета, Школа одужује онима који су је најбоље представљали у току школовања, рекла је директорица, Мирјана Дражић.

– Плакете се заслужују залагањем, учењем и примерним владањем. Ученици подносе биографије, а комисија, у којој су представници Савета родитеља, председници актива и директор, у складу са правилником, доносе одлуку о награђенима – нагласила је директорица.

Милица Савковић понос је своје школе због достигнућа у многим областима.

– Школу сам представљала у Америци годину дана, била сам и веома активна у Ђачком парламенту – каже Милица и поручује вршњацима да учествују у свим активностима јер тако стичу знање, самопоуздање и нове пријатеље. У Парламенту и радионичарским активностима истицао се и Филип Бабић.

– Учествовао сам на такмичењима из математике, три пута сам представљао Школу на републичком такмичењу у пливању и једном на ученичкој олимпијади Војводине, на којој сам добио сребрно одличје – рекао је Филип који је осмислио и мото, односно поруку данашње манифестације: да се не ограничавамо ограниченом маштом других људи.

Ове школске године у Гимназији ће матурирати 86, од укупно 355 ученика.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!