Педагошки факултет из Сомбора представио се кикиндским средњошколцима

Представљање Педагошког факултета из Сомбора уприличено је у Културном центру где су средњошколци имали прилику да се ближе упознају са овом високообразовном установом. Факултет уписује сторинак студената, а поред постојећа три смера, у процесу акредитације је још један.

-Педагошки факултет у Сомбору је најстарија институција у Срба која образује учитеље. Традицију чува од 1778. године- указао је декан факултета проф. др Саша Марковић. – Факултет уписује учитеље, васпитаче и библиотекаре, a у процесу акредитације је смер дигитално образовање. Новоизграђени дом „Зоран Ђинђић“ је одмах поред факултета. Уписујемо 70 одсто буџетских места,а за самофинансирајуће студенте су најниже школарине у држави и могу се платити у ратама. Услови за студенте су одлични, само је потребан мотив код младих да се определе за просвету. Одлучујући мотиви су човекољубље и да воле књиге- указао је декан факултета проф. др Саша Марковић.

Присутне је поздравила и чланица Градског већа задужена за образовање и културу Валентина Мицковски.

-Учитељски позив је, по мени, један од најплеменитијих и свако ко има жељу да позитивно утиче на систем вредности код деце, требало би да размотри могућности које пружа овај факултет. Кикинда ће имати знатан одлив учитељског кадра. У наредних пет година, 28 учитеља одлази у пензију и ово је могућност да млади упишу факултет и добију сигуран посао. Да бисмо мотивисали младе да постану учитељи, размишљамо и о додели посебних стипендија- напоменула је Мицковски.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....