3 октобра, 2023

Овације за ,,Мелизме“ на Сусретима КУД-ова у Врњачкој Бањи

Манифестација ,,Сусрети ветерана културно-уметничких и певачких друштава“ у Врњачкој Бањи окупила је велики број учесника из свих крајева Србије, а традицију и обичаје Баната, сјајним наступом представиле су чланице женске певачке групе ,,Мелизми“.

-Позив да учествујемо на смотри стигао је од КУД- „Јелек“ из Подунавца. Извеле смо сплет песама из Баната, а по овацијама публике, рекла бих да смо заиста оставиле велики утисак- наводи Биљана Мандић из групе „Мелизми“.

Да је наступ Кикинђанки одушевио публику, истиче и Ивана Тошић, једна од главних организатора манифестације која је окупила културно-уметничка друштва из Младеновца, Рашке, Смедеревске Паланке, Трстеника, Ариља, Крушевца, Краљева…

-Захвалила бих се свим учесницима, спонзорима и покровитељу општини Врњачка Бања. Драго нам је да су се одазвали КУД-ови из целе Србије. Ту су и градоначелник Смедерева Јован Беч и Марко Матић из Центра за слободне медије који су нам кроз Фондацију „Дајана Пауновић“ пружили подршку у развоју руралног дела Србије, неговању традиције и културе- каже Тошић.

У име града Кикинде, Младен Богдан, председник градске скупштине, током обраћања на манифестацији истакао је да су, поред неговања традиције и потребе за јединством, ови сусрети важни како би се локалне самоуправе што боље повезале и успостављале сарадњу.

-Промовишемо Кикинду где год можемо. „Мелизми“ су на најлепши начин показали део наше традиције. Тема разговора са представницима локалне самоуправе била је даља сарадња и које су то тачке које нас повезују у интересу грађана Врњачке Бање и Кикинде- рекао је Богдан.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!