Отворен конкурс за стипендију „Доситеја“

Фонд за младе таленте Србије расписао је конкурс за стипендију „Доситеја“. Добиће је највише 1.131 студент завршне године основних и интегрисаних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија на факултетима чији је оснивач Србија за школску 2023/24. годину.

Стипендије ће бити додељиване према научно-образовном, односно уметничко-образовном пољу, а ради праведнијег рангирања, број стипендија по пољу биће дефинисан на основу уписаних буџетских студената на претпоследњу годину студија, односно трећу годину основних студија и пету годину интегрисаних студија и на прву годину мастер студија.

У оквиру овог програма стипендисти „Доситеје“ имају обавезу обављања плаћене стручне праксе у јавном сектору, од најмање три месеца, уз подршку каријерног саветника Фонда и у складу са стручним образовањем кандидата.

До сада је у оквиру програма праксу започело више од 260 стипендиста Фонда за младе таленте, који су остварили право на стипендију за школску 2022/23. годину.

Конкурс је отворен до 15. децембра, а пријаве се подносе електронским путем на порталу еУправа. Више информација и потребни обрасци налазе се на сајту fondzamladetalente.gov.rs.

Фонд за младе таленте налази се у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Од 2008. године бави се развојем младих талената. До данас је додељено више од 40 хиљада стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!