Освежите се лимунадом и будите хумани: Лена и Филип за помоћ Дамјану Петрову

У врелом летњем дану освежавајућа лимунада прија и окрепљује, а уколико је купите од једанаестогодишњих суграђана, близанаца Лене и Филипа, учинићете добро дело и помоћи у прикупљању новца за лечење двогодишњег Дамјана Петрова. Лена и Филип лимунаду продају на импровизованој тезги код дечијег игралишта на градском тргу.

Када су дошли на идеју да организују ову акцију и да приход иде у добротворне сврхе, мама Данијела здушно је подржала њихов племенити гест.

– Мајка малог Дамјана Петрова је моја школска другарица. За његово лечење потребна су велика средства. Када су ми деца рекла да желе да праве и продају лимунаду и да зарађени новац дају у хуманитарне сврхе, одлучили смо да то буде за Дамјаново лечење. Лимунада је свеже цеђена, они је доносе, увек је хладна и прија- каже мајка Данијела, главни помагач у овој Лениној и Филиповој хуманој причи.

Цена лимунаде је симболичних 50 динара, а прве реакције суграђана су веома позитивне. Похваљују хуман гест и укусну лимунаду.

После кратког дневног предаха, Лена и Филип нудиће суграђанима освежавајући напитак данас поново од 17 сати, а ова акција за Дамјана Петрова биће настављена и наредних дана.

Прошетајте до трга, окрепите се лимунадом и будите хумани.

Подсетимо, суграђанин Дамјан Петров (2) приликом порођаја је остао без кисеоника што је довело до неуролошких оштећења.  Средства су потребна за бројне медицинске третмане: физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, специјалистичке прегледе, МРИ дијагностику као и за ортопедства помагала.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!