Основци учествовали на традиционалном такмичењу: Показали шта знају о саобраћају

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“ окупило је основце од четвртог до осмог разреда из 15 основних школа на територији Града. У организацији и Актива наставника технике и технологије и под покровитељством локални самоуправе такмичење, које подржава Министарства просвете, науке и технолошког развоја, је прославило 55. рођендан.

-Такмичење је значајно јер се деца упознају са саобраћајним прописима, али и како да се понашају у саобраћају. Самим тим подижемо њихову безбедност јер је позната чињеница да су управо они најугроженија група. Тиме стварамо залог за будућност с обзиром на то да ће они врло брзо постати одрасли људи који ће примењивати стечено знање – рекао је Небојша  Миланов, члан Актива наставника технике и технологије и локалног Савета за безбедност саобраћаја.

Такмичење је свечано отворио Небојша Јованов, члан Градског већа који је истакао да локални Савет за безбедност саобраћаја велику пажњу посвећује најмлађим и најстаријим суграђанима.

-Помажемо и рад Саобраћајне полиције тако да је у претходном периоду купљена опрема која је повећала безбедност и унапредила рад. Подсетићу да су набављене наочаре које симулирају вожњу под дејством алкохола и психоактивних супстанци, хомологована седишта за превоз деце предшколског узраста, апарат за контролу дигиталних тахографа, сет за увиђаје и другу опрему, као и возило. И даље ћемо наставити са овим активностима – навео је Јованов.

Догађају су присуствовали и Мирослав Дучић, начелник СБО и Павле Поповић, инспектор за друмски саобраћај.

Они који су показали најбоље знање из познавања саобраћајних прописа, односно решавања тестова , и спретност у вожњи бициклом на полигону награђени су новим бициклима. Поред тога стекли су право да учествују на окружно такмичење 12. маја у Ади.

А.Ђ.

 

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!