„Орлови“ су у финалу Мундобаскета

Још једну маестралну партију одиграли су кошаркаши Србије на Мундобаскету, савладали Канаду са 95:86 и пласирали се у финале Светског првенства.

„Орлови“ су доминирали током свих 40 минута, чврстом одбраном зауставили најбоље канадске нападаче, а у нападу тукли из свих оружја.

Слично као у четвртфиналу против Литваније, Србија је до великог броја поена дошла из транзиције, али и захваљујући доброј селекцији шута.

Богдановић је нападачки покренуо српску екипу, док је тимска одбрана на Шеју Гилџус-Александеру зауставила најбољег канадског кошаркаша на само 5 поена у првом полувремену.

Канађани су покушали грубом, често и прљавом игром да испровоцирају српске играче, али су испровоцирали одличан шут из игре, којим су „орлови“ на средини утакмице стекли 13 поена предности.

Чести су били приговори канадске клупе, али се Србија на то није освртала, већ играла своју игру и одржавала предност чак и у тренуцима када је деловало да је Канада у налету.

Богдановић је одиграо капитенски, убацио је 23 поена, Милутинов је остварио нови дабл-дабл са 16 поена и 10 скокова, док је велико изненађење за Канађане био Огњен Добрић, који је такође убацио 16 поена.

Гудурић је меч завршио са 12, али са неколико кошева у битним тренуцима, док је Аврамовић поред сензационалне одбране на Гилџус-Александеру успео да постигне и 10 поена.

Најбољи канадски кошаркаш на крају је стигао до 15 поена, а од њега су ефикаснији били Ар-Џеј Берет са 23 и Дилон Брукс са 16.

„Орлови“ су још једном имали изузетан проценат шута из игре (71% за два, 45% за три), у потпуности су надскочили ривала, па је 17 изгубљених лопти српског тима остало некажњено.

Српски кошаркаши су после 2014. године поново у финалу Светског првенства и сада са кокицама у рукама очекују други полуфинални дуел у којем се састају САД и Немачка.

Финални меч на програму је у недељу у 14.40, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

(РТС)

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!