ОПОЗИЦИЈА ПОНОВО ЛАГАЛА: ТВРДЊЕ СПН ДА СЕ БРОЈ БИРАЧА НА БГ ИЗБОРИМА ВЕШТАЧКИ ПОВЕЋАО НИСУ ТАЧНЕ!

„Провером је јасно утврђено да највећи број бирача има пријављено пребивалиште и уписан је у Јединствени бирачки списак много пре расписивања избора одржаних 17. децембра 2023. године“.

Провером је утврђено да нису тачне тврдње Коалиције „Србија против насиља“ да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход одржаних избора, саопштила је данас Републичка изборна комисија (РИК).

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Министарство унутрашњих послова су, како се наводи у саопштењу, поступајући по молби РИК-а доставили тој Комисији табеларне прегледе броја бирача по градским општинама града Београда према годинама уписа у Јединствени бирачки списак, односно пријави пребивалишта на адресама наведеним у позивима за гласање које су председнику Републичке изборне комисије предали Мариника Тепић и Мирослав Алексић приликом подношења Захтева за расписивање и спровођење нових избора за одборнике Скупштине града Београда, као доказе наводне изборне крађе, односно постојања сада уписаних тзв. „фантомских бирача“.

– Провером је јасно утврђено да највећи број бирача има пријављено пребивалиште и уписан је у Јединствени бирачки списак много пре расписивања избора одржаних 17. децембра 2023. године, од којих неки и пре 20 и више година, што је очигледан доказ да нису тачне тврдње Коалиције Србија против насиља да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход одржаних избора – истиче се у саопштењу РИК-а.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!