21 септембра, 2023

ОФК Кикинда жели нови низ победа, а тренер Шпоња поручује: Против Елемираца одлучиће детаљи

Након три победе у низу, први пораз забележио је наш српсколигаш. У Кули је почело опасностима пред голом ОФК Кикинде, а на супротној страни Ивановић је погодио пречку. Потом је уследио период доминације Хајдука који је, након ударца из угла и после одбитка од пречке, стигао до предности. Када се очекивао одмор, Урош Мојсиловић из слободног ударца вратио је све на почетак, међутим након сата игре и други пут савладан је голман Савков, тада директно из корнера. До краја, Кикинђани су могли до ремија, али шеф струке Владимир Шпоња напомиње да се ОФК Кикинда утакмицом у Кули вратила у реалност.

– Имали смо добрих тренутака и неколико прилика, али их нисмо искористили, а Хајдук је период добре игре преточио у голове. Знали смо да Куљани поседују појединачни квалитет поготово у ситуацијама код бочних прекида, а ипак су нас баш тада моменти деконцентрације коштали пораза. Није алиби, али током прошле седмице имали смо кадровских проблема. Готово цела одбрана није тренирала, а голман Опарница повредио се тренингу. На гол је морао Савков, који је имао смртни случај у породици и очито није био психички спреман за утакмицу – каже Шпоња.

У суботу (16 сати) на Градском стадиону гостоваће елемирски Нафтагас.

– Недавно смо одиграли контролни меч, екипе се познају и неће бити тајни. Иако нису добро стартовали, Елемирци имају одличан индивидуални квалитет. Миливојев, Савановић Швоња, Ренић, Самарџић…, играчи су великог искуства и само се чека тренутак када ће прорадити и показати знање. Верујем, међутим да ће моја екипа бити борбена и презентовати  карактер који ју је красио у прве три утакмице, а одлучиће детаљи и нијансе што значи да, у првом реду, морамо бити концентрисани – јасан је Шпоња.

Резултати четвртог кола: Борац – Раднички 0:0, 1.мај Рума – Бачка 0:0, Железничар – Тиса 1:0, Омладинац – Кабел 0:3, Бечеј – Динамо 3:1, Јединство – Подунавац 0:2, Хајдук – ОФК Кикинда 2:1, Нафтагас – Словен 0:2.   

ТАБЕЛА: Тиса 9, ОФК Кикинда 9, Словен 9, Подунавац 9, Кабел 7, Хајдук 7, Железничар 7, 1.мај Рума 7, Бечеј 6, Динамо 6, Раднички 4, Нафтагас 3, Борац 3, Јединство 3, Бачка 2, Омладинац 0.

У петом колу, у суботу и недељу, играће: Словен – Борац, ОФК Кикинда – Нафтагас, Подунавац – Хајдук, Динамо – Јединство, Кабел – Бечеј, Тиса – Омладинац, Бачка – Железничар, Раднички – 1.мај Рума.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!