27 септембра, 2023

ОФК Кикинда импресивна у Карађорђеву, Јарчевић упозорава: Без еуфорије!

У првом од два дербија пролећа, у Банатском Карађорђеву водећа ОФК Кикинда игром достојном Српске лиге, пре свега у тактичком погледу, и други пут ове сезоне победом израженом три гола разлике декласирала је Јединство и начинила велики корак на путу повратка у друштво српсколигаша. Муњевито су Кикинђани у наставку стигли до предности од 3:0. Препричаваће се још дуго две мајсторије капитена Небојше Ђукић, најпре лоб са скоро половине терена и потом гол из слободног ударца, а потом је, на његову асистенцију, опорављени Александар Мирков, испоставило се тихи херој из сенке, не само због тога гола и претрчаних километара већ и због инсистирања да заигра упркос видљивим ранама на глави, поставио коначан резултат.

– Брзо сам се вратио у тренажни процес, а шеф струке Јарчевић водио је  рачуна о сваком детаљу, тренирао сам и ујутро и с екипом поподне. Његова као и подршка колега била је присутна у сваком тренутку и повратио сам самопоуздање, иако знам да могу још много боље од овога. Изванредну припрему утакмице имали смо пред Карађорђево, али у фудбалу нема минулог рада, Полет је наш наредни ривал, а сигурни смо да у суботу бодови остају у Кикинди – јасан је Мирков.

Тренер Јевто Јарчевић све ово потврђује, али не истиче појединце већ сматра да је кључ успеха у колективу.

– Претходне проблеме у игри нисмо гурали под тепих, причали смо о детаљима и променили неке битне ствари. Јединство је озбиљна екипа са добрим појединцима, али Карађорђевчане смо ударили где су најслабији извршивши стални пресинг у средњој зони и било је само питање тренутка када ћемо их начети, а потом рутински привести меч крају. Тражили смо контакте, правили мудре фауле и били коректни у транзицији – анализира Јарчевић.

Играчи су награђени за импресивну партију и изванредно залагање, добили су два слободна дана и заслужени предах, али еуфорије нема, наглашава и истовремено на тај начин своје ученике упозорава шеф струке с Градског стадиона.

– Имаћемо јак мини циклус тренинга до суботе. Чекамо Полет, а у Идвору смо јесенас брутално оштећени, било је тада свега и зато имамо огроман мотив да новом победом потврдимо тријумф у дербију – закључује Јарчевић.

ФОТО: Горан Биримац и Кикиндски портал

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!