27 септембра, 2023

ОФК Кикинда добила новог тренера: Шпоња за кормилом

Новосађанин Владимир Шпоња (46) нови је тренер ОФК Кикинде. Недељу дана након завршетка сезоне, у просторијама новог-старог српсколигаша на Градском стадиону, представио га је новинарима спортски директор Марко Вукобрат.

– Шпоња је профил тренера који смо тражили, велико нам је задовољство што смо успели да се договоримо и, надам се, успешно сарађујемо. Сви ћемо бити на истом задатку – да остваримо што боље резултате у Српској лиги. Имали смо и резултатски и организационо проблем пре две године, када смо се такође пласирали у Српску лигу. Сад смо анализирали претходну сезону која је завршена успешно, али одлучили смо да кренемо од почетка. Са Шпоњом ћемо много добити, он ће дебитовати у Српској лиги, а нама из управе биће све ово велики тест да овога пута постанемо стабилан српсколигаш. Свесни смо тежине играња у Српској лиги, озбиљан је задатак пред нама, али оптимиста сам. Након новог тренера, следи појачавање играчког кадра. Знамо где смо танки, најважније је да смо на време кренули с активностима – каже Вукобрат.

Контакти су постојали још током сезоне па је Шпоња испратио игре ОФК Кикинде у другом делу пролећа, након завршетка свог ангажмана у Слоги из Ердевика.

– Најпре честитке колеги Јевти Јарчевићу, играчима и целом клубу на повратку у Српску лигу. ОФК Кикинди је ту, у најгорем случају, место, јер има велико име још из доба Југославије. Нисам размишљао ни једног тренутка када су ме људи из ОФК Кикинде позвали да сарађујемо, а због тога дугујем захвалност људима из фирме у Новом Саду у којој сам запослен и који су ми омогућили да радим и у фудбалу, овде на северу Баната – напомиње Шпоња.

Задововољан је био Шпоња оним што је пролетос видео на неколико утакмица, када је реч о знању и умећу тадашњег играчког кадра Кикинђана.

– Јасно је, међутим, било да од наредне сезоне ступа на снагу правило три бонуса стартера у српсколигашким екипама, па самим тиме то захтева да се нови тим ОФК Кикинде другачије постави. Пре свега морамо га подмладити, неки старији играчи већ су сами најавили одлазак, одуставши унапред од борбе за место у тиму, а ми смо већ кренули у темељну реконструкцију и надам се да ћемо успети да направимо бржу и моторички добру екипу – јасан је Шпоња, који је као тренер освојио три Купа Војводине, двапут с Јединством из Руменке и једанпут с РФК Новим Садом, с којим се пласирао и у Српску лигу.

Почетак припрема заказан је за 2. јул.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!