30 новембра, 2023

Одржана трка у пузању „Нај Кића“: Елена и Петар су победници

У оквиру „Поздрава пролећу“ данас су на бини испред Културног центра наступили најмлађи Кикинђани. За учешће у традиционалној трци у пузању „Нај Кића“ пријављено је тридесетак малишана.

Такмичари су повели и навијаче, бодрили су их маме, тате, браћа и сестре, баке и деке. Иако су се мерила времена, бебама је, чини се, најмање било до такмичења. На шареним струњачама и у новом друштву, неки су се забавили, неки заиграли, а било је и суза.

Такмичарски дух показале су маме које су спремиле бебама омиљене мамце: киндер-јаја, играчке, кључеве, мобилне телефоне, даљински од тв-а, чак и букет цвећа и личну карту. До циља се стизало тешко или никако, али је трка, кажу организатори из Културног центра, ипак успела, јер су се бебе лепо забавиле.

Један од тата, Срђан Сивчев, каже да су на такмичење дошли, пре свега, ради дружења.

– Довели смо нашу Милицу, она има девет месеци. Пропузала је па смо је пријавили за трку. Важно нам је да буде са децом, зато подржавамо овај леп програм.

Иако су Киће углавном и биле расположене за игру, добили смо победнике. То су десетомесечна Елена Индриковић, у конкуренцији девојчица, док је, међу дечацима, најбржи био Петар Латиновић који ће ускоро прославити први рођендан. За прва три места обезбеђени су пехари, а сви учесници добили су дипломе и поклон-пакетиће.

Дводневна манифестација „Поздрав пролећу“ завршава се централном приредбом малишана из вртића на Градском тргу. Галерију фотографија са најлађег такмичења погледајте у наставку.

не, не , не!!!!!!