21 септембра, 2023

Одлична посета на Априлском базару – Сајам цвећа одложен за после Ускрса

Иако је и овог пролећног дана у Кикинди хладно и пада киша, због временских неприлика већ једном одложен Априлски базар, одржава се данас на Градском тргу. Међутим, најављени Сајам цвећа сачекаће мало лепше време.

– Пријавило нам се десет цвећара, али јутрос је и снег провејавао, па су одустали. Независно од Базара, организоваћемо сигурно Сајам цвећа, највероватније првог викенда после Ускрса, ако буде лепо време – каже в. д. директорица Туристичке организације Града, Јасмина Миланков. – На Априлском базару имамо 45 излагача, ту су и удружења грађана, и изложени су производи из различитих делатности. Пожурили смо мало како би суграђани који то желе могли да купе украсе за Ускрс.

Удружење „Креативни кутак“ има неколико штандова. На једном се продају ручно рађене лутке.

– Први пут излажемо. Хладно је, али има посетилаца, за сада сам задовољна – каже Снежана Латковић.

Једини цвећар који није одустао, придружио продавцима на Базару. Код гајбица са лековитим и украсним биљем Ласла Ајандија из Бечеја, чека се у реду.

– Ми правимо венце од сламе, а цвеће гајимо из љубави. Људи су овде дивни, гостопримљиви, позитивни и волим да долазим у Кикинду. Има муштерија, највише купују лековито биље. Јако добро се продаје и тамјаника – каже Ајанди који, поред веома повољних цена, купцима даје и детаљне савете о гајењу сваке биљке.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!