1 октобра, 2023

Од септембра у школама предавања о правилном коришћењу интернета и електронских уређаја за комуникацију

Како би се повећала безбедност деце на глобалној мрежи и подстакло правилно коришћење електронских уређаја, у свим школама ће, од 1. септембра, почети континуирана едукација ученика. По пројекту министарстава просвете и унутрашњих послова, и у свим школама на нивоу града у следећој школској години ђаке очекују нова предавања.

– У сарадњи са Полицијском управом Кикинда биће организована предавања и трибине како би се повећала безбедност деце и младих приликом коришћења интернета, уопште електронских уређаја за комуникацију који су им доступни. Тема ће бити и понашање на интернету, а предавања ће бити одржавана у свим школама, за све ђаке, прилагођено њиховом узрасту – рекао је Тихомир Фаркаш, председник Актива директора основних школа и директор ОШ „Жарко Зрењанин“.

Фаркаш напомиње да је употреба мобилних телефона већ забрањена у току наставе, али и да постоје активности у којима се они користе.

– Суштина је у томе да се мобилни телефони и слични уређаји правилно употребљавају и зато ће ова предавања бити корисна за ђаке, али и за њихове родитеље јер нису сви довољно упућени – истиче Фаркаш.

У учионице ће 1. септембра ући око пет хиљада ђака, од тога први пут њих 450.

– Локална самоуправа наставља прошле године започету акцију обезбеђивања уџбеника за све прваке, па ће и ове године ученици првог разреда у свим школама у Кикинди и селима добити бесплатне нове књиге које су већ поручене – напомиње Фаркаш.

Он додаје да недавно невреме није нанело озбиљнију штету ниједној школској згради, па ће настава почети на време и у редовним околностима. Такође, полицајци који од пролетос дежурају у току трајања наставе и даље ће бити у свим школама од самог почетка наставне године.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!