30 новембра, 2023

Обимни радови у Руском Селу – ове јесени и игралиште у парку

Захваљујући Месној заједници и Градској управи, у Руском Селу предузети су значајни грађевински радови на уређењу месне инфраструктуре. Асфалтирају се улице и паркинг-места, уређују прилази цркви и капели, као и пешачке стазе.

– У Његошевој улици завршени су радови на асфалтирању деветсто метара, са проширењем коловоза на 4,5 метра. Девет паркинг-места изграђено је испред Омладинске сале у центру, по десет паркинг-места завршава се испред Дома здравља и код Католичке цркве, где је урађен и колски прилаз. Код Православног гробља такође су изграђени прилаз до капеле и 12 места за паркирање. Поред тога, у изградњи су и пешачке стазе у Новом селу, на спајању улица Братства-јединства иза Дома здравља и Иве Лоле Рибара, у дужини од сто метара – рекао је председник Савета месне заједнице у овом месту, Душан Марјановић.

Предузети радови део су годишњег редовног одржавања за које су, из градског буџета, издвојена 73 милиона динара, за радове у граду и пет села. Извођач је зрењанинска „Екоградња“.

У Месној заједници Руско Село се, ове јесени, неће заставити на већ предузетим пословима, сазнајемо од председника Савета. Како је навео за Кикиндски портал, Градска управа одобрила је три милиона динара за грађевинске радове на уређењу парка у центру села у који ће бити постављене справе за дечије игралиште. Овај посао, који ће обрадовати малишане и родитеље, биће предузет већ наредних дана и очекује се да ће врло брзо бити и завршен.

не, не , не!!!!!!