Обележена слава Хора „Attendite!“ Културног центра – гости и домаћини били и хористи „Кикиндијанаца“

Резањем колача, у великој сали Културног центра данас јe обележена слава хора „Attendite!“, Свети апостол и јеванђелиста Maрко. Обреду су, поред чланова Хора, чланова Дечијег хора „Кикиндијанци“, који су у њему и учествовали, присуствовали градоначелник Никола Лукач и његова заменица, Дијана Јакшић-Киурски, кума славе.

– Велика радост је бити део обележавања крсне славе Хора који је успео да изгради имиџ и препознатљивост када је у питању квалитет хорске музике и да подигне и освести значај хорске музике у нашем друштву, да допринесе њеној афирмацији. Захваљујући диригенткињи проф. др Биљани Јеремић и директору Марку Марковљеву, успели су да организују Међународни фестивал хорова и у томе видим њихову племениту мисију, поготово јер хор броји све више младих који показују љубав према хорској музици. Желим им да им мисија буде успешна и да трају, да унапређују свој квалитет јер мислим да имају потенцијала и већ су препознатљиви у земљи и у региону. Сам назив Хора преноси поруку колико нам је у друштву важна култура и да, међусобно и са светом, треба да комуницирамо на најлепши начин – културом као важним сегментом за опстанак нације и заједнице – рекла је Дијана Јакшић Киурски.

Хор „Attendite!“ постоји шест година, своју славу обележава од прошле године, а овог Марковдана, први пут прослави су присуствовали и чланови Дечијег хора „Кикиндијанци“.

– Моја мисија јесте да што више деце научим да певају и поносна сам јер имамо доста младих, а биће их још више јер сви можемо и треба да певамо – истакла је диригенткиња проф. др Биљана Јеремић и најавила наступе Хора на међународном такмичењу у Тузли, као и, већ традиционално гостовање у Цркви Свете Софије у Охриду.

Хор је покретач многих активности у Културном центру, указао је в. д. директор, Марко Марковљев.

С почетком рада хора постали смо установа која окупља највећи број корисника. Годишње имамо више од 40 хиљада посета различитим програмима, концертима, манифестацијама, свему што организујемо, а најлепше и најрепрезентативније је оно што раде Хор „Attendite!“ и Дечији хор „Кикиндијанци“ и то је најлепша слика наше установе – закључио је Марковљев.

С. В. О.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!