Обележен Међународни дан сестринства: Награде за посвећен и предан рад

Доделом плакете, повеља и похвалница најзаслужнијим појединцима запосленим у кикиндским здравственим установама обележен је 12. мај, Међународни дан сестринства. Плакета,као највише признање за пожртвован рад, ове године припала је Јасмини Јоцин, медицинској сестри запосленој у трећој здравственој амбуланти Дома здравља. У јануару пуни 40 година стажа и веома је захвална колегама који су препознали њен посвећен рад.

-Ову награду делим са свим колегама јер сам мали део онога што чини наш систем. Почела сам да радим у Општој болници на Одељењу хирургије, након чега сам била у операционој сали, у кућном лечењу и сада сам у амбуланти опште праксе. Наш позив је веома захтеван и мора да се ради са пуно љубави. Важно је бити члан тима и дати све од себе да помогнеш пацијентима које лечиш. Теоретска знања стичемо у школи, а практична када почнемо да радимо – рекла је Јасмина Јоцин.

Међународни дан медицинских сестара обележава се у знак сећања на Флоренс Најтингејл која се сматра оснивачем савременог сестринства, подсетила је Недељка Бутулија, председница Удружења здравствених радника у Кикинди.

-Значај овог датума важан је за нашу струку. Свака служба препознаје најбоље међу најбољима који су пожртвовани и посвећени у раду и нези пацијената и пружању помоћи њиховим породицама. Ово је прилика да се укаже на то да здравствени радници свој посао обављају професионално и без задршке. Дан сестринства је ту  и да причамо о томе како да унпредимо квалитет рада и да пратимо стандард – казала је Недељка Бутулија.

Осим медицинских сестара, техничара и лабораната обележавању Дана медицинских сестара присуствовали су лекари и др Весна Томин, директорица Опште болнице, која је истакла да је рад лекара и медицинских сестара нераскидив.

-Рад лекара не може да се замисли без медицинских сестара и техничара и ми смо симбиоза. У Болници имамо  304 медицинских сестара, техничара и лабораната и заједно са њима лечимо грађане,  заједно се боримо за њихове животе и здравље. Посао свих нас није лак и веома је одговоран. У свако доба дана и ноћи ту смо да пружимо помоћ ономе коме је најпотребнија  – навела је др Томин.

Повеље су припале Јовани Салми, Наталији Ковачевић, Љубици Станаревић, Маји Катони, Загорки Чоков и Радмили Родић. Додељено је и 25 захвалница.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!