О псима као кућним љубимцима: Забавно и поучно предавање за предшколце у организацији ЈП Кикинда

Мноштво корисних информација о псима као кућним љубимцима, предшколци из вртића „Мики” и „Плави чуперак” сазнали су на данашњем предавању у Културном центру које је за њих организовало Јавно предузеће „Кикинда“. Посебно одушевљење деце изазвало је то што су имали прилику да се друже са два умиљата пса из градског прихватилишта.

Веома је важно да се од малих ногу разговара на тему одговорног власништва и да малишани чују поучне савете о опхођењу према псима, потребама љубимаца и обавезама власника, указује Јелена Пантелић из ЈП Кикинда.

-Кроз разговор, дружење и видео презентацију деца су научила нешто ново и корисно и упознала се и играла са псима из градског прихватилишта. У другом делу радионице причали смо о томе како на свет гледа један пас, читајући његов дневник. У овоме нам је помогла гошћа Љубица Ђурковић која је са псећег језика превела дневник њеног љубимца Куција.

-На крају радионице, заједнички смо научили и отпевали песмицу из „Псећег дневника“, па је дружење завршено на најлепши и највеселији начин. Верујемо да су овакве акције корисне и да су забавне едукације важне за успостављање здравог односа према нашим четвороножним пријатељима- истиче Јелена Пантелић и додаје да ће ЈП Кикинда наставити да спроводи овакве активности.

Велико интересовање малишана изазвала је и књига „Псећи дневник”.

-Навикли смо на то како ми гледамо на псе и да им додељујемо разне особине, да процењујемо шта воле, шта не воле, да их шетамо кад мислимо да треба. Пошто ја са једним псом живим већ 16 година онда смо нас двоје почели да се разумемо и одлучила сам да то преточим у књигу, да презентујем широким масама шта један пас мисли. Књига је намењена деци, али мислим да и одрасли који желе да имају љубимца, добро би било да је прочитају како би знали шта их очекује. Реакције на књигу су одличне, припремамао и друго издање-наводи Љубица Ђурковић, ауторка „Псећег дневника”.

Јавно предузеће „Кикинда“ је покренуло акције у циљу подизања свести о значају одговорног власништва и подстицања суграђана да размисле о удомљавању кућног љубимца како би утицали на боље разумевање добробити животиња и решавање проблема напуштених паса.

Промоција „Псећег дневника“

Из Јавног предузећа Кикинда позвали су све заинтересоване, децу и родитеље, љубитеље паса и животиња, садашње и будуће власнике љубимаца да дођу на промоцију збирке песама „Псећи дневник” Љубице Ђурковић.

-Промоција се одржати данас у 17 сати у сали Културног центра. Дођите да наставимо дружење на тему кућних љубимаца јер је неопходно што више причати о њиховом значају и потребама, као и о томе колико нам улепшавају и обогаћују живот- истиче Јелена Пантелић.

Деца воле псе

Филип Мрђа из вртића „Плави чуперак” каже да много воли животиње.
-Волим псе и мачке, али немам љубимца јер живимо у стану. Свиђа ми се ова књига о псима, волео бих да је имам.

Псе воли и Вања Богојевић.
– Немам пса јер живимо у стану. Више волим псе него мачке, Желим да, кад будемо имали кућу, да имамо куцу.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!