3 октобра, 2023

Нови тренер у Кикинди Гриндекс, уместо Петковића, Куртеш опет на клупи

Тренерска вртешка за само неколико сезона, однела је још једног рукометног стручњака с клупе Кикинде Гриндекса. Даниел Петковић, након шест кола на клупи повратника у елиту, у којима је забележио пет пораза и победио у банатском дербију, у Зрењанину, тим Пролетера, није више тренер мушке екипе из „Језера”. Наследио га је Горан Куртеш, који је релативно скоро био тренер Кикинђана па се размимоишао с клубом.

Такмичарски гледано је ли екипа могла више, питали смо Петковића?

– Питам ја вас, где је то Кикинда киксала? Мањак играча био је евидентан од првога дана, поврх свега нису стигла обећана ми појачања, а реч је била о тројици играча. Иначе, до краја недеље радио сам у клубу, атмосфера у екипи била је одлична, спремали смо се за Раднички који стиже за викенд у Кикинду, а онда је дошло до разлаза. Нисам добио одговор зашто и где сам погрешио. Шта сам крив? Одговор је био ништа, али, ипак, уследио је разлаз – причао нам је резигнирано Петковић из свога стана у Београду.

Можда сте криви зато што је у „Језеру” минималним резултатом славио Обилић?

Кикинда у том мечу није имала било какву шансу да победи Обилића, којег је потом Металопластика једва добила. Кикинда да победи Обилића који има девет бекова, а ја имам осам играча на тренингу?! Нигде ми нисмо киксали, сви који се разумеју у рукомет причали су да екипа добро игра и да има стила, али да нема измена – емотивно је закључио Петковић.

Дакле, Куртеш ће и други пут за кратко време сести на клупу Кикинђана, водио је наш тим пре појаве короне, а сада стиже из румунског женског рукомета, из Мјовенја.

– Екипа Кикинде је солидна, спој младости и искуства, али тешко је прогнозирати било шта, јер тек треба да се упознам с момцима, а за то је потребно време. Незгодно је што четири екипе на пролеће испадају из елите, али ми ћемо се трудити да не губимо бодове на нашем терену – казао нам је Куртеш након првог тренинга у свом другом ангажману у Кикинди.

Биће тешко у суботу, када у „Језеро” долази Раднички из Крагујевца?

– Крагујевчани су фаворити. Долазе предвођени Жикицом Милосављевићем, играли су и у европском надметању, али ми се надамо великој подршци многобројне кикиндске публике која се разуме у рукомет и онда ће све бити могуће – оптимиста је Куртеш.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!