Нови начелник Севернобанатског управног округа је Мирослав Дучић

Након што је Миливој Лињачки поднео оставку на место начелника Севернобанатског управног округа, решењем Владе од 22. децембра , на ту функцију именован је Мирослав Дучић. Лињачки је оставку поднео, како сазнаје портал Кикиндски, из личних разлога- због пресељења у други град.

Дучић је на новој дужности већ одржао неколико састанака. Поред редовног колегијума са начелницима и шефовима Одсека инспекцијских служби, Дучић је имао састанак и са новоизабраним члановима Националног савета  ромске националне мањине. Приликом сусрета са покрајинском посланицом Јеленом Јовановић, директорком покрајинске Канцеларије за инклузију Рома Љиљаном Михајловић и Жељком Радуом, координатором у градској управи, договорена је интензивнија сарадња у области инклузије Рома и састанак са представницима свих општина у округу.

Мирослав Дучић је по струци дипломирани економиста. Приликом формирања садашње градске власти на челу са градоначелником Николом Лукачем у августу 2020. године, изабран је за члана Градског већа задуженог за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације.  У претходном сазиву локалног парламента био је одборник. Радио је у фабрици „Тоза Марковић“ и Јавном предузећу „Аутопревоз“.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!