Нови циклус „Узми рачун и победи“

Влада Републике Србије, уз подршку НАЛЕД-а, организује нови циклус наградне игре „Узми рачун и победи“. Први круг трајаће од 12. јануара до 25. фебруара 2023, а уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани ће право учешћа остварити регистровањем рачуна путем мобилне апликације „Узми рачун и победи“, коју је развила Пореска управа Србије.

Апликација „Узми рачун и победи“ доступна је у Гугл Плеј и Епл продавницама, а скенирање рачуна почело је од суботе, 24. децембра. У игри могу да учествују само рачуни који садрже QР код, а друга важна новина јесте да сваки рачун може да буде добитни – није прописана минимална вредност и сваки учесник може да региструје неограничени број рачуна.

Укупни наградни фонд обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од скоро 1,7 милиона евра. Предвиђено је пет јавних извлачења, у емисији која ће бити емитована уживо на Првом програму РТС-а, суботом од 18 часова, од 28. јануара до 25. фебруара. У свакој од емисија биће додељена по два стана. Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имаће фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који буду регистровани након тога или који не буду извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу. Такође, сви рачуни који не буду добитни у овом кругу наградне игре, биће у конкуренцији за награду у другом кругу наградне игре у другој половини 2023. године.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да се направи кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме „Регистрација“, учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила. Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога, примера ради за чланове своје породице што ће олакшати старијим особама и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

У игри могу да учествују само рачуни који садрже QR код и издати су на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији. Сваки фискални рачун може да буде регистрован у апликацији на два начина – једноставним скенирањем QR кода или ручним уношењем ПФР броја и ПФР времена, који су отиснути на доњој половини сваког рачуна. Важно је обратити пажњу на то да је реч о врсти рачуна „Промет-продаја“ (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга). Апликација ће сваком учеснику послати обавештење да ли је успешно унео рачун и неће дозвољавати регистрацију истог рачуна више пута. Такође, учесници ће моћи да остваре увид у све своје скениране рачуне путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.

За сваки успешно скенирани или ручно унети рачун, учесници ће добијати свој јединствени код који се састоји од два слова и шест бројева (нпр. АА000000). Уместо коверата из базена, у новој наградној игри биће извлачени ови кодови. До добитног кода ће се долазити извлачењем куглица из бубња Државне лутрије Србије, у студију Радио-телевизије Србије.

Сва питања о наградној игри грађани ће моћи да поставе контакт центру који ће водити НАЛЕД, путем и-мејл адресе kontakt@uzmiracun.rs. Као и до сад, најважније информације о „пореској лутрији“ и сузбијању сиве економије биће доступне на националном порталу www.uzmiracun.rs.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!