3 октобра, 2023

Нова расвета у школи „Свети Сава“

У Основној школи „Свети Сава“, у фискултурној сали и справарници, поставља се нова лед расвета. Радове су данас обишли чланови Градског већа, Валентина Мицковски, задужена за културу и образовање, и Драган Пецарски, задужен за спорт и омладину.

– Ова инвестиција Града помоћи ће безбеднијој настави, што нам је приоритет – изјавио је Пецарски. – Због веома лоше расвете, постојала је могућност да, у зимском периоду, сала престане да се користи. Ову салу, такође, после наставе, користе и чланови гимнастичког, кошаркашког и одбојкашког клуба.

Пецарски је истакао да је намера локалне самоуправе да уложи у обнављање свих фискултурних сала, али и да обезбеди наменски објекат за спортске клубове, како за тренинге више не би морали да користе просторе школа.

Претходних година, у Школи „Свети Сава“ замењени су кров и паркет у  фискултурној сали. Директорица, Гордана Рацков, каже да се неопходни радови изводе у континуитету.

– Прошле године замењени су олуци, сада се завршава расвета. Ништа не би било могуће без подршке Града, и када конкуришемо код покрајинских и републичких фондова, то чинимо заједно са локалном самоуправом.

Вредност нове расвете је 500 хиљада динара, а у замену олука уложено је 2,8 милиона. У овој школи предстоје радови на равном крову и фасади, као и замена столарије.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!