Нова радионица, нови догађаји и велики пројекат у Школи „Гусана у магли“

Уметничка школа Театра „Гусани у магли“ започиње нови семестар са много новина. На „Вечери отворених врата“ синоћ су старе и потенцијалне полазнике упознали са садржајем радионица и новим активностима.

Поред часова из ликовне и драмске уметности, на којима је, у претходном семестру, било више десетина полазника свих узраста, од октобра ће у понуди Школе бити и часови певања на којима ће менторка бити Кикинђанка Ања Попадић. Ања је управо дипломирала на Музичкој академији у Источном Сарајеву,  на одсеку за оперско певање.

– Часови ће бити индивидуални и радићемо на попу, року и на класици – на техници певања, интерпретацији, на појединачним композицијама, све док не дођемо до нивоа којим ћемо и полазници и ја бити задовољни – каже Ања.

Соња Белош, вајарка, за своју ликовну радионицу најављује нови концепт рада.

– Поделићу ликовну радионицу на експериметалну и на програм аналитичког цртања – објашњава Соња. – Експерименталне часове започећемо прављењем, рециклажом папира на којем ћемо, затим, правити графике. Истраживаћемо различите технике.

На драмској радионици са полазницима ће се припремати велику новогодишњу представу, каже глумац, Стефан Остојић, један од оснивача „Гусана у магли“.

– Сви полазници, или бар они који то буду желели, наступиће у мјузиклу који ћемо припремати са полазницима радионице певања. Пробе представе ће се, на почетку, одвијати једном недељно по два сата, а у завршној фази и чешће – каже Стефан. – Једино ограничење за све радионице је да сви који се пријаве треба да имају од 11 до 111 година. И у прошлом семестру имали смо врло различите узрасте и то нас посебно радује.

Све радионице Школе почињу у октобру. Ликовна и драмска ће се одржавати једном недељно по два сата, док ће часови певања трајати 45 минута са сваким полазником.

Још једна лепа вест је да ће „Гусани у магли“ од октобра редовно имати уметничка догађања викендом. Први такав догађај биће наступ Стефана Остојића са монодрамом „Лала“.

Ови млади уметници очекују вас у „Кући од перја“ или „Гушчарнику“ у Немањиној 24, са пуно елана и спремни за нове уметничке пројекте.

Информације и пријављивање су на бројевима: 069 138 55 68 (за радионицу певања), 064 46 16 113 (за ликовну радионицу) и 065 234 35 10 (за драмску), на мејл gusaniuglima@gmail.com или на Инстаграм и Фејсбук страници „Гусана у магли“.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!