Наступ Дејана Петровића и „Биг бенда“ – срце пуно музике

Друге вечери и централног дана прославе Славе Града на бини испред Градске куће наступили су, Кикинђанима већ добро познати Дејан Петровић и његов „Биг бенд“. Упркос киши која је померила концерт за пола сата, велики број суграђана на тргу уживао је у сјајном наступу маестралног оркестра под вођством вишеструко награђиваног, изузетно талентованог трубача. Петровић није крио задовољство због поновног сусрета са овдашњом публиком.

– Ово нам је трећи наступ у вашем граду. Публика је фантастична, добијамо повратну енергију и јако уживамо да свирамо овде. Свирамо све оно што људи и очекују од нас, тај спој неспојивог са трубама, у обрадама домаћих и страних хитова, као и нашу ауторску музику – рекао је Петровић.

За апсолутно уживање биле су, на звуку трубе и српског, балканског етноса засноване обраде домаћих и страних хитова. Чули су се многи хитови народне музике, али и традиционалне и песме група „ABBА“ и „Eurythmics“, „Идола“, „Рибље чорбе“, Здравка Чолића, тема из „Отписаних“, у аутентичним, изузетним, брзим и ритмичним изведбама.

Петровић, који је четврта генерација из породице трубача из околине Ужица, вишеструко је награђиван на Сабору трубача у Гучи. Пошто је, са својим оркестром освојио све награде, 2010. године одлучује да прекине са такмичењем на Сабору и уступи место новим, младим саставима.

Већ етаблиран на самом врху српске трубачке сцене, првобитној постави дувачких инструмената прикључио је гитару, клавијатуре, бубањ, перкусије, вокал. „Биг бенд“ је учествовао, са великим успехом, на свим већим фестивалима, спортским и културним догађајима широм света, представљајући српски мелос, и потпуно нови звук који осваја срца публике на свим меридијанима.

Кикинђанима је, поводом Славе Града, Петровић пожелео да имају најважније.

– Желим вам љубави, здравља, среће, благостања и да имамо више поштовања једни према другима, да гледамо једни друге у очи. Да се вратимо свом народу и нацији и да останемо људи – рекао је.

Киша је почињала и престајала, грмело је и, од половине концерта над градом се надвила олуја коју је зауставила сјајна енергија музичара и публике која је, са овог догађаја, сасвим сигурно, понела пуно срце музике.

С. В. О.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!