10 децембра, 2023

Настављена улагања Града и Покрајине у бољи живот Кикинђана

Изградња атмосферске канализације настављена је у улици Јаше Томића од Војводе Путника до Краља Петра Првог. Део улице од Војводе Путника до Доситејеве затворен је за саобраћај с обзиром на то да је прекопана.

Ово је наставак пројекта вредног 150 милиона динара који заједнички финансирају  Град и Покрајинска влада, на челу са председником Игором Мировићем, који је недавно са представницима Града, покрајинским и републичким посланицима обишао градилиште у Семлачкој улици.

Како сазнајемо на лицу места, старе и дотрајале цеви биће замењене новим, већег промера у дужини од 400 метара. Улица ће бити затворена за саобраћај фазно, како ће и тећи радови. Извођач радова је фирма „Потиски водовод“ из Хоргоша, и како нам је речено на градилишту, од инсталација које се налазе на овој траси зависиће дужина радова. Постојећа кишна канализација није била адекватна и није могла да одведе сву кишницу.

Исти посао урадиће се у деловим улица Душана Васиљева, Браће  Лаковић и Семлачке. Радови су почели крајем августа и биће готови до краја године. Подсетимо и да је само у овој години Влада Војводине подржала капиталне инвестиције у наш град са 800 милиона динара. Поред атмосферске и фекалне канализације, улаже се у школе и вртиће, путну инфраструктуру, у села  где ће бити изграђена четири постројења за прераду пијаће воде.

не, не , не!!!!!!