Наставља се модернизација Школе „Жарко Зрењанин – из Актива директора најављују рејонизацију приликом уписа

У ОШ „Жарко Зрењанин“, највећој основној школи на територији града, одлучни су у намери да школски простор стално унапређују, како би створили што боље услове за боравак и активности ђака и наставног кадра. Од недавно ова школа има и најсавременији терен за фудбал, реконструисан средствима добијеним на конкурсу Покрајине.

– Терен је био у доста лошем стању, чак и небезбедан, многи садржаји нису могли да се реализују на њему – каже директор, Тихомир Фаркаш. – Сада је потпуно преуређен, имамо један од најмодернијих терена на територији града и веома смо задовољни јер наставни садржаји сада могу да се реализују на много квалитетнији начин. Постојећи терен је демонтиран, уклоњене су ограде, постављена је подлога по ФИФА стандардима која је увезена из Шведске и прилагођена је за наставу – не клизи и штити од повреда. Постављени су и нова ограда и голови и сада нам терен заиста изгледа репрезентативно и, што је, најважније, безбедан је за коришћење.

Покрајина је Школи за ове радове одобрила 6,5 милиона динара, а терен је био спреман за почетак ове школске године. Претходно су, такође средствима Покрајине, опремљена фискултурна сала, замењена је столарија и постављено је  ново осветљење у Школи.

ОШ „Жарко Зрењанин“ похађа 530 ђака, сваки разред има по три одељења у којима су, у просеку по више од 20 ученика.

Ускоро рејонизација школа

Важна промена уследиће ускоро за нове ђаке у Кикинди и селима, најављује Тихомир Фаркаш који је и председник Актива директора основних школа.

– Од следеће школске године почеће поново да се спроводи рејонизација приликом уписа у школу. Све школе нуде квалитетне услове за образовање и васпитање деце, све су опремљене и бесмислено је да број деце који имамо не буде равномерно распоређен. Радимо на томе да се тај упис врати у законске оквире, по којем су родитељи обавезни да упишу дете у школу којој територијално припадају – објашњава Фаркаш. – Није се тако радило, неке одредбе закона користиле су се на погрешан начин и ми сада хоћемо да уведемо ред. Већ смо започели са активностима у том смеру и очекивања су да ће растерећење и равномернији распоред броја деце по школама утицати на то да све школе још боље функционишу, а деца ће, наравно, ићи у њима ближу школу. За овај посао биће формирана комисија на нивоу града, како би се све одвијало у најбољем интересу и деце и родитеља и школа.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!