Наши таленти доносе европски ритам у Кикинду

Ена Гогић, Ива Племић, Милана Рајков и Ена Шошић имена су девојака које су ноћас победиле на највећем музичком омладинском фестивалу у Србији и довеле Европу у наш град, уз подршку Градске управе, Културног центра и свих који су гласали за њих на такмичењу „Ритам Европе“.

Сјајан вокал и интерпретација четрнаестогодишње Ене Гогић, ученице Гимназије „Душан Васиљев“ и наступ њене три талентоване другарице у плесној групи слутио је победу, иако је конкуренција била озбиљна и, такође, добро и професионално припремљена.

Уз представнике „Ритма Европе“ данас су биле на пријему у Градској кући код градоначелника Николе Лукача и ресорне чланице Градског већа, Валентине Мицковски.

– Нисам очекивала победу, пресрећна сам – каже Ена Гогић. – Трудиле смо се, вежбале, дале смо све од себе да доведемо „Ритам Европе“ у Кикинду, и у томе смо успеле.

Додала је да су припреме трајале шест месеци и захвалила се свима који су их подржали и онима који су гласали за њих.

Игор Карадаревић, директор Програма „Ритам Европе“ нагласио је да је Фестивал највећи ове врсте у Европи, али и српски бренд.

– Девојке из Кикинде показале су професионалност и да су вредне рада и труда који им Фестивал даје. Оне су прави победници. Желим им да им ово буде одскочна даска за Евровизију. Ми већ почињемо са упознавањем Кикинде као града домаћина наредне године. Могу да обећам да ћемо направити дупло већи спектакл него што је то било у Зрењанину. Кикинда то заслужује – рекао је Карадаревић.

Градоначелник се захвалио нашим представницама, екипи „Ритма Европе“ и свима који су учествовали у припремама.

– Кикинда је поносна. Трудили смо се сваке године да померимо границе, и ове девојке су сада успеле да доведу Европу у наш град. Радићемо на томе да наредне године направимо огроман спектакл у Кикинди, да достојно репрезентујемо наш град. Девојкама желим да им ово буду први кораци у музичкој индустрији и желим им још много успеха – изјавио је Лукач.

Представници „Ритма Европе“ истакли су да је гледаност преноса на Првој телевизији била изузетно велика и да се Фестивал сада већ одржава у четири земље у региону.

– Наредне године ћемо се потрудити да још више померимо границе техничке продукције, које су већ биле на максимуму – истакао је Давид Макевић, извршни директор такмичења. – Ови млади људи су професионалци и они нам дају енергију да будемо још бољи. „Ритам Европе“ показао је и јединство и гостопримство градова у којима се одвија. Верујем да ће у Кикинди то наредне године бити изузетан догађај.

Наше победнице очекује наградно путовање на Кипар јер су наступиле са песмом коју је ова земља извела на Еуросонгу. У међувремену, учествоваће на суперфиналу у Северној Македонији. У децембру или јануару, у Струмици ће се надметати петоро првопласираних из Црне Горе, Републике Српске, Србије, уз представнике градова домаћина и Северне Македоније.

Девојкама које су наш град додале на мапу значајних музичких догађања не само у нашој земљи, већ и у читавом региону, желимо много успеха. И поносни смо јер су доказале да се таленат, уз преданост и труд, исплате и доносе победе, значајне за њихову будућност и за све нас.

Фото: Чедомир Вујанић

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....