Народни оркестар, млађе женске певачке групе и солисти „Гусала“ будућност која се ствара

Академско друштво за неговање музике „Гусле“, по традицији, пред почетак лета организује концерте свих извођачких група. Након што су се публици пре два дана представили дечији фолклорни ансамбли, у свечаној сали Народног музеја су вечерас наступили народни оркестар, млађе женске певачке групе и солисти.

-Циљ нам је да промовишемо млађе певаче и свираче, а окупљена публика, уверен сам, неће приметити разлику између искуснијих и старијих чланова оркестра и певачке групе и оних млађих који су веома мотивисани да покажу шта знају. Имамо и чланове оркестра који на пробе долазе из Зрењанина на препоруку свог професора. Поносан сам на чињеницу што „Гусле“ саме, од својих чланова, стварају од деце, врхунске младе певаче и свираче. То публика зна и наша локална заједница то препознаје. Све што „Гусле“ раде јесте културни бренд града – истакао је директор Зоран Петровић и подсетио да ово друштво наредне године започиње 150. концертну сезону.

Концерту је присуствовао и председник Скупштине града Младен Богдан.

 

-„Гусле“ су значајне како за Кикинду, тако и за читаву земљу. Најстарије су културно друштво Срба и локална самоуправа свесрдно подржава њихов рад. Трудићемо се да, у наредном периоду, још више промовишемо њихов рад. Где год да наступају врате се највишим признањима и увек промовишу Кикинду и Србију. Бити дете „Гусала“ је посебан статус и не само овог лета, него и наредне године све ће бити у знаку значајног јубилеја, века и по постојања и рада – рекао је Младен Богдан.

Извођачки играчки ансамбл и део Великог народног оркестра припрема за скорашње учешће на Међународном фестивалу у Словачкој. Следи и камп фолклора за млађе извођаче између 10 и 14 година на мору, након чега од 15. до 21. јула „Гусле“ организују етно камп и ФЕНОК. Током пет вечери биће организовано шест концерата.

А.Ђ.

 

 

 

 

Don`t copy text!