21 септембра, 2023

Најмлађи поручују: чувајте природу!

„Еколошки маскенбал“ деце из кикиндских вртића данас се прикључио манифестацији „Поздрав пролећу“. На Градски трг стигли су маскирани у еко-костиме и са важним задатком – да суграђане подсете како се чува природа.

Лена Удицки је стигла са другарима из вртића „Мендо“.

– Обукла сам хаљину од кесица коју су направиле тета и мама. Кесице не смеју да се бацају по улици.

Елена додаје да је њој мама направила хаљину од новина.

– Направио сам костим од рециклаже јер сада учимо о рециклажи – објашњава Вук.

„Еколошки маскенбал“ део је „Еко-недеље“ коју организује Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Града.

– Наш трг је данас модна писта за прелепе креације од еколошких материјала. Деца ће шетњом показати колико је важно бринути о животној средини – каже Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата.

У име локалне самоуправе, манифестацију је подржала Мелита Гомбар, ресорна чланица Градског већа.

– Град Кикинда подржава овакве манифестације и надам се да ћемо подстаћи наше суграђане да брину о очувању животне средине и да заједно учествујемо у стварању боље будућности за све.

Малишани су, у карневалској колони, прошетали до Градске куће. Суграђанима су делили еколошке поруке које су сами правили. Затим су, испред Културног центра, уживали у наступу кантаутора Банета Росића и његове летеће гитаре.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!