Најмасовнија Трка за срећније детињство: Учествовало 3.700 хуманих

Под мотом „Имамо циљ, дођи на старт” одржана је 34. Трка за срећније детињство чији је организатор Црвени крст Кикинде. Ово је највећа и најмасовнија рекреативно-хуманитарна манифестација у нашем граду чији је циљ промовисање здравих стилова живота, хуманости и волонтеризма. На самом почетку малишани из вртића „Колибри“, „Плави чуепрак“ и „Мендо“ уз песму и игру подржали су старије другаре.

Трку је отворио председник Скупштине града Младен Богдан који је поздрављајући учеснике и њихове навијаче истакао да још једном шаљемо најлепшу слику из Кикинде.

-Дуга традиција ове трке показује колико је важно да се окупљамо око хуманих вредности, као и да нашу децу учимо да поштују једни друге, родитеље, баке и деке – рекао је Богдан.

Прва је била шетња родитеља са бебама до годину дана. Награду Црвеног крста Војводине, породични викенд у одмаралишту Вршачки брег, освојила је Јелена Мирковић која је заједно са осмосеченом ћерком први пут подржала ову манифестацију.

-Имам и два сина и они су желели да учествујемо. Драго нам је што смо освојили награду и захваљујем се свима који су нам то омогућили. Са троје деце баш и немамо прилику да одемо негде на одмор и ово нам је прави поклон – казала је Јелена Мирковић.

Марко Филиповић из вртића „Колибри“ као први у трци предшколаца освојио је тротинет.

-Тренирам фудбал и пуно трчим тако да трка није била тешка. Тротинет ћу поклонити секи Сташи за коју сам и победио. Трчао сам и за моје васпитаче и другаре из вртића – открио нам је Марко.

У трци девојчица првих разреда најбржа је била Уна Јоксимовић из ОШ „Вук Караџић“. Као награду добила је бицикл.

-Нисам се дуго спремала и драго ми је што сам прва. Срећна сам што сам добила нови бицикл. Код куће га имам, али је већ стар и мали ми је. Идем у Балетску школу где пуно вежбамо – сазнали смо од Уне.

Ни ове године није изостала подршка локалне самоуправе која као генерални покровитељ  препознаје значај ове манифестације.

-Сваке ове године подржавамо Трку за срећније детињство која је једна од најмасовнијих у нашем граду. Нама је важно да се промовишу здрави стилови живота и  бављење физичком активношћу – истакао је члан Градског већа Драган Пецарски.

Срећу свим учесницима пожелео је и Војислав Булатовић финансијски директор компаније „Гриндекс“ која је и генерални спонзор трке.

-Компанија „Гриндекс“ је десету годину заредом генерални спонзор Трке за срећније детињство. Привилегија је бити део ове манифестације која, пре свега, промовише здраве начине живота Наш циљ је да подржавамо оно што је лепо, здраво и на понос свих нас, а то су деца и млади – рекао је  Булатовић.

Председница Црвеног крста Маријана Мирков  напоменула да је трку подржало 3.700 учесника што је и највећи број до сада.

-И ово је начин да учимо децу да буду хумани и уз промоцију правих вредности очекујем да већина њих постане део породице Црвеног крста. Поред  Града Кикинде „Гриндекса“ и других спонзора манифестаацију је подржала и компанија „Јафа“ тако да су сви добили  слаткише – сазнајемо од Маријане Мирков.

Сва средства од стартних бројева и донатора биће враћена школама и вртићима сразмено броју учесника.

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!