Најдражи гости у Градској кући данас добили поклоне

У свечаној сали Градске куће данас су уручени поклони бебама рођеним у последња три месеца прошле године. У првој подели у овој години пакете су добиле 134 бебе са територије града. Додели су присуствовали челници Града – градоначелник Никола Лукач, заменица Дијана Јакшић Киурски, председник Градске скупштине Младен Богдан и чланица Градског већа Мелинда Гомбар.

Честитке за рођење детета родитељима је упутио градоначелник Лукач.

– Град ће увек подржавати и проналазити начин да помогне и да подржи младе родитеље и треба да знате да на нас увек можете да рачунате. Све ћемо учинити да овој дечици обезбедимо још боље услове за живот и за одрастање – рекао је Лукач.

Поклони се, и овог пута, састоје од најпотребније беби-опреме и столице за храњење. То је начин и да се захвалимо родитељима и да им пружимо подршку, истакла је заменица градоначелника.

– Једна од мера социјалне заштите је и програм посебно намењен бризи о породици и деци, и за њега се, годишње, из буџета издваја више од 54 милиона динара, од тога око пет милиона само за беби-пакете – истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Ермина Костић и Стеван Мартинов дошли су по поклоне за Искру и Срну.

– Много нам ово значи, свака помоћ је добродошла. И супруг и ја смо запослени. Сналазимо се, за њих ће увек бити – каже мама Ермина.

Јелена и Остоја Ћулибрк стигли су са својом Маријом, која им је треће дете.

– Ово је јако леп гест града, пуно нам помаже, посебно столица – каже Јелена.

Кристина Барна стигла је из Сајана са ћерком Линет, сином Ноленом и мајком Гизелом.

– Дошли смо по поклон и захвални смо граду – каже мама Кристина.

Поклони се новим суграђанима уручују тромесечно. Прошле године добиле су их 422 бебе.

Међу мерама популационе политике локалне самоуправе су и издвајања за незапослене породиље које, шест месеци, добијају по десет хиљада динара. Мајке за прворођено дете добијају 30 хиљада, за друго дете 20 хиљада динара. За трошкове вантелесне оплодње Град годишње издваја два милиона динара.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!