3 октобра, 2023

Награђени аутори најбољих трејлера за књигу

Народна библиотека ’’Јован Поповић’’ у Кикинди организовала је конкурс за најбољи трејлер за књигу, на који је пристигло 18 радова из читаве Србије. На свечаности, одржаној у среду, уручене су награде најуспешнијима.

У категорији млађих основаца, прва награда припала је Марији и Ксенији Дивљаков из Основне школе ’’Глигорије Попов’’ из Руског Села, за трејлер ’’Мој дека је био трешња“. Јована Глиџић, ученица шестог разреда Основне школе ’’Стефан Немања“ из Ниша, с трејлером ’’Загрли месец’’. и Теодор Балаж, ученик шестог разреда Основне школе ’’Тврђава“ у Петроварадину, с трејлером ’’Боквица“, били су најбољи међу старијим основцима.

У конкуренцији средњошколаца, прво место освојио је Никола Дорословачки, ученик четвртог разреда Економско-трговинске школе ’’Бечеј’’, за трејлер ’’Зов Ктулуа“. Награду публике, на основу броја гласова посетилаца Фејсбук странице Библиотеке, добили су Алекса Здравковић, Наталија Крстић, Теодора Мицић и Доротеа Мицић, ученици седмог разреда Основне школе ’’Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника, за трејлер ’’Библија за децу“.

Награђенима је честитала чланица Градског већа задужена за културу и образовање, Валентина Мицковски. “Учесници су имали прилику да развију креативност, дигиталне вештине, истраживачке способности и тимски рад, а то су све практична знања која ће им бити потребна у даљем животу“, истакла је Валентина Мицковски.

О наградама су одлучивали: Мирјана Нешић, Ненад Миладински и Бранко Стевановић, а конкурс је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!