Награда „Раша Попов“ ове године припашће Јовану Јоци Адамову, дечијем композитору

Манифестација „Дан Раше Попова“, седма по реду, организује се данас у Мокрну. Дан рођења Радивоја Раше Попова књижевника, публицисте, глумца и дугогодишњег телевизијског новинара одабран је за подсећање на његова дела.

У част великана установљена је и награда „Раша Попов” за изузетан допринос стваралаштву за децу која ће ове године припасти Јовану Јоци Адамову, дечијем композитору. Досадашњи добитници награде „Раша Попов“ су Љубивоје Ршумовић, Перо Зубац, Миња Субота, Бранко Коцкица и Слободан Станишић. Сви они су дуго година сарађивали са Рашом Поповим који је оставио неизбрисив траг у одрастању и образовању многих генерација.

Доделиће се и награде ауторима најбољих песама шестог песничког конкурса „Не дирај ми снове“. У конкуренцији рекордних 550 песама који су пристигли из  наше земље, Црне Горе, Републике Српске, Хрватске, Аустрије, није било лако одабрати победничке радове.

 

 

Манифестацију прати и трибина која ове године има назив „Језик светлости – језик људи: Раша Попов кроз очи песника“. Скуп је инспирисан цитатом Раше Попова који је био посебно посвећен деци. Овом приликом биће представљен је и штампани зборник манифестације „Под Рашиним шеширом“, а током централне манифестације наступиће дечији писци, основци и предшколци.

A.Ђ.

Don`t copy text!