Начелник округа Мирослав Дучић на састанку са министром Мартиновићем

Начелник Севернобанатског управног округа Мирослав Дучић учествовао је на састанку који је министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић организовао са начелницима и представницима управних округа у Републици Србији, укључујући и начелнике управних округа са територије АП Косово и Метохија.

На састанку је вођена конструктивна дискусија о изазовима са којима се начелници управних округа суочавају у свом раду, представљени су конкретни предлози за њихово превазилажење и размотрене могућности за јачање улоге управних округа у Србији.

Министру Мартиновићу предочена је потреба за ажурнијим достављањем директива, инструкција и извода из планова рада од стране надлежних органа државне управе, у циљу ефикаснијег и економичнијег рада. Говорило се и о материјалним проблемима на које наилазе начелници управних округа, као и о њиховој улози у унапређењу координације инспекција.  У циљу повећања делотворности инспекцијског надзора у локалним самоуправама, у наредном периоду биће организован и састанак Координационе комисије за инспекцијски надзор са начелницима управних округа.

Мартиновић је нагласио да су начелници управних округа продужена рука Владе Србије за одређени део државне територије и спона између државне управе и јединица локалне самоуправе, због чега је њихова улога у успостављању модерне и транспарентне јавне управе, као сервиса грађана и привреде, изузетно важна. Поручио је  да ће на првој следећој седници Владе упознати премијерку Ану Брнабић и министре са закључцима састанка.

Начелници управних округа изразили су задовољство договорима, док је министар најавио да ће у наредном периоду активно обилазити градове и општине у Србији.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!