10 децембра, 2023

На такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ наступају најбољи из нашег града и пет општина Округа

Кикинда је данас домаћин 54. Окружног такмичења „Шта знаш о саобраћају“. Учесници су се окупили у дворишту ОШ „Фејеш Клара“, која је била домаћин и градског надметања, крајем априла.

Своје знање и вештине у саобраћају показаће по двоје најбољих из свих категорија са претходног нивоа такмичења, са подручја Севернобанатског округа. На Градском такмичењу у Кикинди, екипно су били најбољи ђаци ОШ „Вук Караџић“.

У име покровитеља, локалне самоуправе, манифестацији су присуствовали градоначелник Никола Лукач и чланови Градског већа, Небојша Јованов и Мелита Гомбар.

– Желим свима вама, пре свега, добро дружење, да покажете своје знање и најбоље вештине, да уживате у Кикинди, и да понесете одавде лепе утиске – рекао је градоначелник, отварајући манифестацију.

Данас се надмеће 48 најбољих на такмичењима у Кањижи, Сенти, Ади, Чоки, Новом Кнежевцу и Кикинди.

– Овде су све јако добри ђаци, најуспешнији на претходном такмичењу у својим срединама. Прво се полаже писмени тест, а затим ће возити бицикле на полигону спретности. Тестирање је двојезично, на српском и на мађарском језику и тестове прегледају представници Саобраћајне полиције – истакао је Небојша Миланов, члан Актива наставника технике и технологије у Кикинди.

Најбољи учесници са овог нивоа такмичења представиће Округ на републичком такмичењу у Београду, крајем овог месеца.

Организатори једног од најмасовнијих такмичења за ученике виших разреда основних школа су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Одељење саобраћајне полиције МУП-а, АМСС и Актив наставника технике и технологије у Кикинди.

не, не , не!!!!!!