На Светски дан здравља превентивни прегледи на Градском тргу

Светски дан здравља 7. април обележили су данас активисти кикиндског Црвеног крста. У сарадњи са Саветом за здравље Града, Општом болницом, Заводом за јавно здравље и Домом здравља, на Градском тргу су организовали за суграђане акцију бесплатне провере крвног притиска и шећера у крви.

– Поводом овог датума, организовали смо и радионице и предавања за ученике основних и средњих школа, контролисали смо здравље суграђана који су у нашем програму „Брига о старима“, као и мигрантске популације. Ове активности спроводимо на Светски дан здравља, на Светски дан срца, али и редовно, више пута у току године, у просторијама Црвеног крста, као подршку здравственом систему града – каже Данијела Бјељац, секретарка Црвеног крста Кикинда.

На Градском тргу превентивни преглед данас је обавило 22 суграђана. Здравственом прегледу подвргнуто је и 14 ватрогасаца Сектора за ванредне ситуације Полицијске управе Кикинда.

Кикиндски Црвени крст као своје сталне активности има и праћење здравственог стања корисника програма „Брига о старима“, као и предавања на тему здравствене превенције за мигрантску популацију.

Светски дан здравља обележава се под покровитељством Светске здравствене организације. Одлука о томе донесена је на првој скупштини ове организације, одржаној 1948. године. Ове године, 7. априла, СЗО обележава 75 година од оснивања, под слоганом „Здравље за све“.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!