На „Концерту под маскама“ у оквиру „Совембра“ наступили најмлађи кикиндски музичари

Програмима „Совембра“ Туристичке организације Града и ове године прикључили су се ученици и наставници Основне музичке школе „Слободан Малбашки“. У Народном музеју одржали су вечерас „Концерт под маскама – Солвембар“ на којем је наступило 25 полазника.

– Ученички парламент и креативни тим наше школе, наставници и ученици, почели су са припремама за овај концерт већ после „Дана лудаје“ – каже директорица, Маргита Детари. – Веома је важно за ђаке да наступају што више. На овом концерту свирају деца са свих одсека, у највећем броју ученици од првог до трећег разреда. Припремили смо разноврстан програм, од Баха и Моцарта до народних песама.

Милијана Станков je трећи разред на одсеку за клавир.

– За овај наступ припремила сам „Пирате“. Волим да свирам пред публиком, да покажем другима своје умеће – каже Милијана.

Са истог одсека наступила је Катарина Косић, која је на четвртој години.

– Већ сам свирала неколико пута на концертима – каже Катарина. – Ове маскице сова које сви имамо чине ме срећном.

Свој први наступ имала је осмогодишња Невена Симић, ученица првог разреда на одсеку за флауту.

– Припремила сам „Сијај, сијај звездо мала“ – каже Невена. – Дуго сам вежбала тешке делове, а после и целу композицију. Допада ми се песма јер је дугачка и интересантна.

Најмлађи кикиндски музичари са својим наставницима већ припремају наредни концерт. Како је најавила директорица Маргита Детари, на традиционалном Новогодишњем концерту који ће се одржати 13. децембра у Позоришту, биће изведено нешто сасвим посебно. После наступа солиста, њихова публика имаће први пут прилику да гледа мини дечију оперу „Новогодишња бајка“.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!