1 октобра, 2023

На концерту најбољих, додељене дипломе свим учесницима школског такмичења ОМШ „Слободан Малбашки“

Основна музичка школа „Слободан Малбашки“ наставила је лепу традицију одржавања концерта најбољих на школском такмичењу. У свечаној сали Народног музеја после концерта су додељене похвале и дипломе свим учесницима.

Школско такмичење одржано је осми пут и на њему је учествовало 75 ученика од првог до трећег разреда.

– Пракса је да, по завршетку такмичења, приредимо конерт и свечаност на којој и наградимо све учеснике. Петочлани жири оцењивао је наступе ученика, тако да у свакој од четири категорије имамо, у зависности од броја бодова, више похвала, трећих, других и првих места. Вечерас наступају најбољи међу најбољима, они који су освојили највећи број бодова у својој категорији, из сваког разреда. Укупно додељујемо 84 похвала и диплома јер су се нека деца такмичила и са инструментом и у солфеђу – каже професор клавира Ева Француски Арањош, руководилац тима за школско такмичење и заменик директора.

Лука Толимир има 13 година и ученик је трећег разреда клавира.

– Добио сам прву прву награду јер сам имао 99 од сто бодова – каже Лука. – Од малена волим клавир и то ће бити моје занимање.

Иако је завршио основно музичко образовање на одсеку гитаре, Марио Комарек похађа Музичку школу на другом смеру.

– Волим и соло певање и сада сам у другом разреду на том одсеку. Планирам да упишем Средњу музичку школу у Зрењанину. На такмичењу сам добио сто бодова за соло певање.

Десетогодишњи Лука Милојица свира хармонику, али то није био његов први избор.

– Почео сам да свирам клавир, па сам се пребацио на одсек хармонике јер ми више одговара. Сада сам други разред, а на такмичењу сам освојио прву награду са 99,4 бода.

Доделу диплома подржала је кикиндска фабрика „Банини“ која је за све такмичаре обезбедила поклон-пакете са слаткишима.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!