Музеју „Тера“ додељена награда „Капија успеха“ Привредне коморе Војводине

Музеј „Тера“ добитник је награде „Капија успеха“ у категорији културно- историјског туризма. Признање додељује Привредна комора Војводине најбољим компанијама и појединцима за постигнути квалитет услуга у области туризма. Награде је уручила председница Покрајинске владе Маја Гојковић која је поручила да ће  Влада Војводине наставити да, заједно са компанијама које овде послују гради још бољу туристичку понуду, улагањем у  инфраструктуру и развој постојећих потенцијала.

-Признање је доказ да култура и уметност, која је и наша примарна делатност, може да буде значајан замајац туризма једног места. „Капија успеха“ додељена нам је за програме које развијамо, који укључују велики број корисника, као и оне који се односе на разне социјалне групе. На тај начин привлачимо све више посетилаца у Кикинду и у Музеј „Тера“ – истакао је Александар Липован, директор Центра за ликовну и примењену уметност „Тера“.

Наш саговорник за 11. јун у 19 сати, у Галерији „Тера“, најављује разговор са мултимедијалном уметницом Тањом Остојић из Берлина која је била учесница симпозијума 2013. године. Већ 15. јуна биће организован целодневни програм у Музеју „Тера“. Овом приликом биће организоване радионица за родитеље са малом децом током које ће моћи да се утискују стопала или шаке малишана у плоче од глине. Током дана организоваће се и радионица „Тера херц“ са Константиносом Петровићем која ће се базирати на употребу боја у музици и светлости.

У овој културној установи увелико се припремају за предстојећи Интернационални симпозијум скулптура у теракоти „Тера 2024“ који ће трајати током јула. И ове године он ће окупити реномиране уметнике из света који ће стварати монументалне скулптуре.

А.Ђ.

 

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!