Музеј домаћин две конференције међународног удружења ових установа

Ове седмице, кикиндски Музеј био је суорганизатор годишње конференције Регионалне алијансе ICOM SEE – Међународног удружења музеја, која је за тему имала музеје, едукацију и истраживање. Учесници конференције у нашем граду били су стручњаци из Србије, Словеније, Хрватске, Бугарске и Румуније.

– Кустоси Народног музеја Кикинда веома су ангажовани у Националном комитету и његовим секцијама, као и у Регионалној алијанси. Активност наших кустоса у овом значајном стручном музејском друштву изузетно је важна ради успостављања контаката и сарадње са колегама из других музеја из земље и држава региона, што доприноси размени искустава и знања, а самим тим и константном унапређењу рада кикиндског музеја – изјавила је директорица, Лидија Милашиновић.

Претходно су, у кикиндском Музеју, одржане и редовна годишња скупштина и конференција Националног комитета ICOM Србија, на којој су учествовали представници музеја из више градова.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!